top of page

De 'survivors' !

 

Volgens de RDW staan er per 29 september 2022 zo'n 21 Daimlers Dart / SP250 op NL-kenteken geregistreerd, waarvan onderstaand het overzicht. Voor zover ons nu bekend staan er ook nog 4x restauratie-projecten zonder kenteken dan wel met een 'slapend' kenteken op Nederlandse bodem. Dat maakt een totaal van 25 auto's! Staat uw kenteken er tussen en zijn uw gegevens nog niet bij het SP250 Register - Holland bekend dan verzoeken wij u vriendelijk deze via het Contact-formulier aan ons kenbaar te maken. Indien u NIET met uw naam in het Register opgenomen wenst te worden dan zou opgave van alleen de chassis-, body-. en motornummers ons ook geweldig helpen! Alle gegevens worden - alleen na schriftelijke toestemming (!) van de eigenaar - op vertrouwelijke basis uitgewisseld met de Daimler SP250 Owners' Club - UK ter aanvulling van haar pasSPort-gegevens.

Gegevens (chassis-nr. / body-nr. / engine-nr. / naam eigenaar) zijn bij het SP250 Register - Holland bekend.
De code achter het kenteken is de datum waarop de huidige eigenaar de auto bij de RDW heeft aangemeld.

 

Kentekens voorzien van een oranje vink zijn bij het SP250-Register bekend maar omdat deze auto's via een handelaar "Te Koop" worden aangeboden, is de toekomstige eigenaar ons (nog) niet bekend. Het betreft dus de volgende kentekens: DM-89-74, AR-71-47 en de auto met body-nummer 737 - 0252.

 

* Het kenteken 99-62-UL is het originele kenteken van de zgn. Palmen Dart, aangekocht in juni 2023 door een Eindhovense liefhebster van klassieke auto's. Ze is nu samen met haar vader drukdoende met de restauratie en de auto behoudt dus het originele kenteken, maar wanneer dat officieel op haar naam gesteld kan worden is nog even afwachten...

 

De 737-codes zijn de body-nummers van 4x restauratie exemplaren, waarvan er 3 bij het Register bekend zijn. De 4e positie is voor een zwarte SP250 die - naar wij weten - in de regio Zuid Holland (Alphen a/d/ Rijn) staat. De 5e positie is om het geheel mooi uit te vullen; daarnaast weet je maar nooit of er ergens nog een exemplaar in een schuurtje staat...

De kentekens ET-97-69 en de GG-98-96 zijn in 1961 in Nederland aan de eerste eigenaren toegekend; alle overige Dutch Daimlers Dart (±23 ex.) zijn via import in Nederland terecht gekomen en vervolgens op kenteken gezet, dan wel zijn - als restauratie-project - in afwachting van een NL-kenteken.

Bronnen: website RDW > https://ovi.rdw.nl  •  https://kayyo.nl/ovi.nl  •  ledenlijst DLOC - Dutch Branch / 2015  •  uitgave pasSPort van de Daimler SP250 Owners' Club UK / 2015 - 2016.

kentekens-090923.png
bottom of page