Daimler SP250 transport in de sixties...

Op ebay kwam ik een foto tegen van deze 'Commer' (?) auto-transporter van de Fa. Masterways uit Coventry waarop een 3-tal SP250's geplaatst zijn. Bij alle 3 de voertuigen is het raamframe niet gemonteerd en ook de soft-top en wieldoppen, bumpers danwel catwhiskers zijn niet aanwezig. Wel is te zien dat de auto's afgedekt zijn met een tonneau - hoodcover waarbij het ook duidelijk is dat dit LHD uitvoeringen zijn ( stuur van de bovenste auto steekt er bovenuit ). Wellicht betreft het hier een 3-tal Sp's die verscheept gaan worden naar de USA en die - na de overtocht - door de importeur verder afgemonteerd worden !? Ik zal de vraag voorleggen aan Laurence Jones !!

Dom, Duur Dartje ...

Op www.classic-trader.com (22/2) adverteert een Duitse wheeler dealer met een gerestaureerde Goggomobil DART 400! Het wagentje is van bouwjaar juni 1959 en verkeert in Top-conditie. Chrysler USA had niet zo'n probleem met de door Goggomobil gekozen typenaam DART. Dat werd anders toen Daimler Ltd / Coventry UK eind dat jaar op de New York autoshow met de Daimler DART kwam. Het resultaat is bekend; de naam Dart werd door Daimler Ltd snel gewijzigd in SP250. Het geadverteerde Goggootje is zelfs RHD gestuurd, dus zullen er in de UK wellicht nog een paar rondrijden / -hangen. Slechts € 50.000,00 wil de handelaar voor dit gevalletje 'apart' vangen...

Schermafbeelding 2021-02-22 om 13.44.31.
Schermafbeelding 2021-02-22 om 13.45.11.
Schermafbeelding 2021-02-22 om 13.45.01.

Old boys and their toys ...

Jean-Paul Schuerwegen uit La Hulpe / België meldde ons dat hij (bijna) iedere zondagmiddag met vrienden afspreekt om onder het genot van een lekker pintje te 'bomen' over hun gezamenlijke hobby: Engelse oldtimers !! Hij heeft bij het bericht een mooi statie-portret bijgesloten. Verrassend is om te zien dat die 'kleine' Dart helemaal niet zo veel smaller oogt dan die toch wel langere E-types. Qua breedte wint de Dart het van de E-type en dat is volgens mij geen gezichtsbedrog!

 

Update maart 2021: Jean-Paul heeft samen met een 10-tal kornuiten het plan opgevat om het 'gezellig samenzijn' nieuw leven in te blazen. Ze hebben een folder in elkaar gestoken en hopen daarmee meerdere (Franstalige) klassieker-eigenaren te verleiden om dit wekelijkse event te komen bijwonen. Iedere zondagmiddag van mei t/m oktober van 10.00 tot 14.00 uur bij Bistro La Tartine, Rue d'Eglise 12, 1380 Lasne (vlakboven Brussel). Eerste meeting zou op 2 mei a.s. moeten gaan plaatsvinden...

Schermafbeelding 2021-03-04 om 17.27.39.

Augustus 2020 en de teller staat nu op 1.703 survivors !!

Laurence Jones meldde ons via z'n jongste Newsletter (augustus) dat er in het plaatsje Eugene / Oregon / USA door ene Charles Hibberd een tweetal BarnFinds gevonden zijn. Hij had al een keer eerder zo'n 'gevalletje' gevonden en dus heeft hij er nu een drietal waar hij al z'n energie in kwijt kan. De teller staat nu op 1.703 ex. 'survivors' van de totaal 2.656 geproduceerde exemplaren. En da's dik 64% !!

Schermafbeelding 2020-08-21 om 13.22.32.

Reisverslag Rally Amsterdam >> Beijing 2006

In 2006 ondernamen Harm & Annemieke Kremer met hun Daimler SP250 een giga-trip. In 2005 hadden ze zich ingeschreven voor de monsterrit Amsterdam >> Beijing welke in 2006 van start ging. Een jaar voorbereiding om de auto in top-conditie te maken en vervolgens in juli 2006 een maand lang onderweg. De start was in de RAI in Amsterdam en via Duitsland, Tjechië, Hongarije, Roemenië, Turkije, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan en Ashgabat, Kazakstan naar China. Einddoel is de stad Peking! Helaas wordt Peking met de Dart niet gehaald. In Yining (China) slaat het noodlot toe. Nadat eerder al alle 6 de velgen opgelast dienden te worden, begaf dit keer het differentieel het. En dat was einde oefening! Jammer maar helaas, maar Harm & Annemieke hebben genoten!! Ze hadden de reis voor geen goud willen missen. Zoiets maak je maar eens in je leven mee!!

Het relaas werd later dat jaar al door hun opgetekend en ondanks dat het al 14 jaar geleden is dat zij aan deze rally deelnamen, vinden wij het een unieke ervaring die gedeeld mag worden. Later dit jaar wordt het reisverslag ook nog geplaatst in The Driving Member. Nu al bij ons op de site! Bijgaande pdf geeft u een inkijk in deze zeer uitdagende rally van liefst 7.000 km: A'dam > Beijing.pdf

Schermafbeelding 2020-05-04 om 11.55.11.

Sir Stirling Moss is ons op 90 jarige leeftijd ontvallen!

Op 12 april j.l. is Stirling Moss na een lang ziekbed helaas overleden. Een top-coureur van zeldzame klasse. In 1959 was hij door Daimler Ltd / Coventry benaderd om de de nieuwe SP250 op de London Motor Show aan het publiek te tonen. Waarvan onderstaand één van de persfoto's. Silverstone heeft er op haar website een mooi artikel aan gewijd: www.silverstone.co.uk/news/sir-stirling-moss-obe-1929-2020/

Happy Birthday 100188 !!

Onder de button NEWS maken we melding van de zestigjarige geboortedag van de Daimler SP250 van Jean-Paul Schuerwegen (B). De auto liep op 19 februari 1960 van de productielijn in Coventry. Chassis nr 100188 met body nr 737-0238 en engine nr 89235; onderdeel van de eerste Batch van 559 LHD auto's die bijna allemaal naar de USA verscheept werden. Onderstaand 'n foto van de jarige. Is het geen plaatje? JP van harte en wees zuinig op haar!!

Expositie "SO BRITISH!" - Cars & Lifestyle > 13/12/19 > 26/01/20.

In het Expo Autoworld Museum Brussels werd vanaf half december t/m derde week januari de expositie SO BRITISH! "Cars & Lifestyle" gehouden. Meer dan 50 legendarische Engelse auto's van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen zijn tentoongesteld in een typisch Londense setting die verrassend realistisch is uitgewerkt. Wij hebben deze expositie op vrijdag 13 december bezocht en waren niet alleen onder de indruk van de auto's, maar zéker ook van de fantastische aankleding van het geheel. De Daimler Dart / SP250 was - zoals we van te voren al wisten -  in de expositie opgenomen. Er is zelfs een speciaal boekwerkje uitgegeven waarin de SP250 ook werd vermeld. We hebben het niet aangeschaft aangezien de auteur er wel heel vreemde uitspraken op na hield. Het chassis omschreef hij als 'minder stijf als een natte kartonnen doos' en dat de auto een vierzitter is, maar 'enkel voor passagiers zonder benen' ging ons wat al te ver. Beetje populair schrijven is leuk maar dit is echt over de top. We denken dat de overige automobielen in het boekwerkje minstens zo 'leuk' omschreven zijn... Niet aan ons besteed!

InterClassics Brussels - 2019.

Op vrijdag de 15e november j.l. hebben we met 3 man sterk deze beurs in het Expo Center te Brussel voor de tweede keer bezocht en het blijft een prachtig & goed georganiseerd treffen. Zeker op vrijdags heb je lekker alle ruimte om te dwalen en te genieten. Vorig jaar een tweetal Daimlers Dart gespot, maar dit jaar geen enkele.... Wel een hele oude Daimler Special Sport uit 1937 met een vraagprijs van € 87.500,00. Ik wist niet dat dit type al in deze prijs-range vertoefde, maar ja "vragen" kan altijd. Je hebt tenslotte maar één liefhebber met een dik gevulde portemonnee nodig...

Genieten van legendarische Dolomieten- en Alpencols...

Onze zeer gewaardeerde Belgische Daimler Darters Paul & Martine uit Brasschaat zijn ook lid van The Drivers' Club en op Facebook kwamen we foto's tegen van hun rit j.l. sept. met die Club naar de Dolomieten & de Alpen. 1.900 Km over niet minder dan 22 cools, waarvan 12 tussen de 2.000 en 2.770 m. Paul zet zo een leuk aantal kilometers op z'n teller; het Dartje moet er stevig voor werken en samen genieten ze van prachtige tochten. En daar gaat het om! Deze foto's zijn genomen op de Col de Liseran, zo'n 17 km van Val d'Isere. Let ook op de mooie 60th Anniversary sticker die sinds juni nog fier de neus siert!

IMG_5653.PNG

Classic Car Show, Wiesloch (Heidelberg) Duitsland, zondag 15 sept. 2019.

Trevor meldde ons dat hij had deelgenomen aan de Classic Car Show te Wiesloch, vlakbij Heidelberg (D). Samen met de eigenaar van de eerder genoemde groene Dart (zie artikel Tribut an Carl Benz), die zijn auto nu officieel gaat aanmelden bij ons pasSPort.

Wiesloch 2.png

Aado Meierijstad Toertocht, zondag 8 sept. 2019.

De Aado Meierijstad Toertocht stond dit jaar in het teken van de bevrijding van Meierijstad, 75 jaar geleden. In de tocht was een gedeelte van de route opgenomen welke de bevrijders, 75 jaar geleden, ook gereden hebben. Lengte van de toer was zo'n 92 km en voerde ons over een landelijke en bosrijke route. Zo'n 100 deelnemers startten rond de klok van 12.00 uur op de Markt in Veghel en werden 's middags ingehaald met de klanken van de "Die Drei Dörfer Musikanten". Tijdens de rit werden de deelnemers ook nog op de foto gezet. Altijd gezellig en weer leuke mensen ontmoet!

Tribut an Carl Benz / Karlsruhe 2019.

Onze Engelstalige leden Trevor & Eva Kemp zijn woonachtig in Karlsruhe (D) en daar werd op zondag 11 augustus j.l. weer het jaarlijkse Oldtimer-evenement georganiseerd onder de noemer "Tribut an Carl Benz". Zo'n 400 klassiekers van vóór 1973 gaven acte de présence en werden rondom het gigantische Schloss Karlsruhe (1715) opgesteld. Trevor & Eva waren resp. met hun Daimler Dart / SP250 & Triumph TR4A ook van de partij! Dit jaar was de Dart in gezelschap van een donkergroene collega die al 10 jaar in bezit is van een Heidelberger (?). Trevor gaat de man het inschrijfformulier van het pasSPort boekje toezenden, zodat we wat meer over deze auto te weten komen. We wachten af!

60th Anniversary Daimler Dart / SP250 > 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 juni 2019.

Tien jaar geleden werd aldus het 50 Jarig Jubileum gevierd en toen is er een kort filmpje door één van de aanwezigen gemaakt en op YouTube gezet. Klik aan, bekijk & verbaas u over het aantal Darts dat in beeld komt: www.youtube.com/watch?v=V7uhK4LoT0Q

In juni dit jaar was het dus 60 jaar geleden dat de Daimler Dart (!) ten tonele gevoerd werd. En dat heugelijke feit hebben we met 11 Teams 'Dutch Daimler Darters' in Solihull UK gevierd. Het was jammer genoeg een heel, heel nat feestje. Regen, regen en nog eens regen. Dat begon al in Antwerpen en hield aan tot de Shuttle in Calais. De hoop was dat het in Engeland beter zou zijn. IJdele hoop dus; de weersgoden deden er gewoon nog een 'extra' schepje bovenop. Het verslag van deze tocht vindt u onder de volgende klik: reisverslag UK-trip 60th. Anniv.pdf

Hieronder wat sfeerfoto's; ondanks de regen hebben we het toch heel gezellig gehad. De DLOC-UK heeft overigens ook de nodige foto's van o.a. Ragley Hall on-line gezet en deze vindt u onder: https://www.dlocrally.com/sp250

Wat ook leuk om te zien is hoe vogels reageren als een drone bezit neemt van hun luchtruim om de SP250-opnamen boven Ragley Hall te maken: https://www.youtube.com/watch?v=5l8O9nxcSy4

60th Anniversary.jpg
IMG_0445 kopie.jpg
The Shuttle 1 kopie.jpg
D.Manners wine.jpg
Darts in a row 3 kopie.jpg
Darts in a row 4 kopie.jpg
SP250-Ragley Hall-1 kopie.jpg
SP250-Ragley Hall-2 kopie.jpg
The Bigorie Special kopie.jpg

Britse Automobiel Dagen - Sint-Oedenrode 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni j.l. werd in Sint-Oedenrode de BAD > Brise Automobiel Dagen "Reünie" 2019 gehouden. Zaterdags was er o.a. een bezoek aan een privé automobielmuseum te Lottum en zondags stond in het teken van de FunRun (mooie rit door de Meierij), incl. Auto-Quiz en een heuse High Tea. Prachtige dag, leuke rit en een goed verzorgde High Tea. Opkomst was helaas beperkt. Peter van de Kerkhof, bedankt voor de organisatie & Cor van Oorschot (RKK) voor de mooie foto's!

Britse Autom. Dagen 2_6_19.jpg

InterClassics Brussels - 2018.

Op vrijdag de 16e november j.l. hebben we deze beurs in het Expo Center (voor de eerste keer) bezocht en je kunt inderdaad spreken over een 'Salon'. Prachtig pand in ArtDeco stijl, dat ter plekke ook wel bekend staat als  'Le Grand Palais'. Zeker een bezoek waard! En waar je op beurzen als het MECC en Essen nooit een Daimler Dart / SP250 tegenkomt, ben je in Brussel toch redelijk verbaasd als er niet één maar twee van die auto's worden aangeboden. Een groene links gestuurde '63-er B-Spec, op de stand van Lekeux Classic Cars uit de regio Brussel. Origineel geleverd in België en in de periode 2006/2008 door een Engelse specialist gerestaureerd. Jammer dat de body toch lichte sporen van osmose vertoonde, hetgeen door een leek waarschijnlijk niet eens opgemerkt wordt... Vraagprijs € 43.000,00. Vervolgens een aantal gangen verder een witte, ook links gestuurde '62-er, voorzien van winterkap. Deze auto is mij bekend, want ik heb er in 2013 zelfs een bod op uitgebracht. De auto is in 2014 verkocht aan de huidige 'wheeler dealer' Le Touquet Classics en die heeft de auto dus al een dikke 4 jaar in voorraad (winkeldochter ??). De auto heeft geen softtop en ook is het interieur gedeeltelijk in skai uitgevoerd; dat verklaart wellicht de moeizame verkoop van de auto; vraagprijs € 45.000,00. Denk dat ie voor 40 duizend ook gaat...

Belse Herfstrit Arendonk / zondag 30-09-2018.

De organisatie was in handen van de O.T.R.T. (Oud Turnhout Rally Team). Hun allereerste Herfst-rit oftewel een toeristische rondrit voor Oldtimers ouder dan 25 jaar langs rustige Kempische wegen over een afstand van ± 80 km. Samenkomst op het Glosso Stockcar Circuit te Arendonk. Perfecte organisatie (de afstanden in het routeboek waren dit keer bijna gelijk aan die op onze km-teller !) en na afloop lekker frieten & snacks eten bij een ingehuurd frietkot. Leuke sfeer & gelukkig ook mooi weer! Tip voor in de agenda: zondag 5 mei 2019 wordt hun 12e Corsendonkrit verreden.

Schermafbeelding 2018-10-04 om 14.19.09.
v8 logo.png
Schermafbeelding 2018-10-04 om 14.18.22.
Schermafbeelding 2018-10-04 om 14.19.43.
Aado-toer 9_9.jpeg

AADO-Meierijstad toertocht 2018.

Zondag 9 september hadden we ons ingeschreven voor deelname aan de Aado-Meierijstad toertocht. Een tocht voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Inschrijven en opstellen van de auto's was vanaf 10.00 uur op de Markt in Veghel. Gestart werd er om 12.00 uur, zodat er ruim de tijd was om de andere klassiekers te bewonderen en leuke & enthousiaste gesprekken te voeren. Prachtige 60-er jaren oldtimers waaronder een 3-tal Borgwards, Peugeots (404 & 203), een Renault Dauphine; ook aanwezig: het giga slagschip 'Lincoln Continental Convertible' uit 1942, welke auto uitvoerig beschreven wordt in het sept. nr. van AMK.

Totaal toch zeker zo'n 50 équipes namen deel aan de toertocht; natuurlijk een boel MG's, maar zegge-en-schrijve slechts één Daimler. En dat was, u raadt het al, een donkergroene SP250. Mooie tocht van zo'n 110 km lengte naar Mook en Berg en Dal en weer teug naar Veghel. Tijd nog voor een terrasje met Bayerische muziek en daarna de foto ophalen en weer huiswaarts. Leuke dag geweest!

Aadotoer 9_9_18.png

Dutch SP250 Tour des Ardennes 2018.

Van 15 t/m 18 juli j.l. hebben we met 10 équipes de Dutch SP 250 Tour des Ardennes gereden. Startlocatie was Eindhoven en via Hasselt en Durbuy in België naar het plaatsje Hoscheid in Luxemburg gereden. Prachtige omgeving, mooie routes, goed hotel en perfect eten. Gezelligheid ten Top! Dankzij de technische ondersteuning van Ab Hennekes zijn alle auto's - op slechts eentje na - weer op eigen kracht thuisgekomen. Een afgebroken gaffel van de versnellingsbak kan ook hij tenslotte ter plekke niet maken... In Diekirch (L) kun je ook maar beter niet met 4 Daimlers SP250 tegelijk de ondergrondse parkeergarage bezoeken, want dan lichten alle waarschuwingspanelen op & gaan de alarmbellen rinkelen >> "motor afzetten en direct de garage verlaten vanwege 'mogelijk' vergiftigingsgevaar!" Ja, ja milieu hè. Kijk ook op: www.facebook.com/story.php?story_fbid=441575532999288&id=100014405347658

omslag routeboek Tour des Ardennes.jpg
start Ehv.jpeg
rally shield Tour des Ardennes.JPG
Parking Vianden LR.jpg
8 Darts & 1 Saloon LR.jpg
DSCN5388 kopie.JPG
DSCN5418 kopie.jpg
ladies Dart.png
center of Durbuy (B) kopie.jpg
IMG_8631 kopie.jpg
on tour.png
IMG_8713 kopie.jpg
IMG_8753 kopie.jpg
IMG_8725 kopie.jpg

Concours d'Elégance Paleis Het Loo 29, 30 juni & 1 juli 2018.

Dit jaar was het een gezamenlijk treffen met de DLOC - Dutch Branch. Op vrijdag hebben we onze Event Shelter opgezet. Dat was nog wel even een dingetje i.v.m. het wel heel, heel hete weer. Eén van de leden zag ze door de warmte letterlijk & figuurlijk vliegen! Met de shelter is het allemaal gelukkig nog goed gekomen. Zonder die tent was het echt niet om te doen geweest! Wat een warmte; tja je kunt er na 3 voorgaande 'natte' jaren geen pijl meer op trekken! Zaterdags waren we met 3 auto's present: 2x Daimlers SP250 van Ab Hennekes en ondergetekende en de Daimler Empress van Rob van den Beld. Op zondag waren naast de Daimler Empress van Rob van de Beld en de SP250 van Ab Hennekes ook de SP250 van Hendrik Ruys, de DB18 DHC van Fred Veerman en de Conquest van Sjoerd Bakker van de partij! Spontaan kwam ook nog even een Engelsman met een 30-er jaren Daimler 15 Sport aanwaaien. Met dank aan Annemieke Dekkers (onze huisfotografe!) voor de prachtige foto's!

Nationale Oldtimer Dag Lelystad - 18 juni 2018.

Het bezoek aan de Nationale Oldtimer Dag Lelystad was een gezamenlijk 'treffen' met de DLOC - Dutch Branch. Qua auto's was het mooi verdeeld > 1x Daimler Empress en 1x Daimler DB18 - DHC en 2x Daimlers Dart / SP250. Zoals u aan de wolken kunt zien was het een frisse & koude bedoening aldaar aan de haven van Lelystad! We waren voornemens onze Event Shelter op te zetten, maar gezien de stevige wind hebben we daar maar vanaf gezien. Wel een mooie sfeer met al die honderden klassiekers! Perfecte organisatie en een hoop enthousiasme.

DLOC - International Rally 2018 !

Van onze correspondent te Mill kregen we op 7 juni j.l. 'heet van de naald' deze video door- gestuurd. Liefst 5x Daimlers Dart / SP250 van DLOC - UK members en route op de dijk in Mill tijdens de International Meeting 2018 welke dit jaar in Nederland in de regio Arnhem gehouden werd. Vergeet niet het geluid aan te zetten; dat V8 geluid blijft kicken!!

Met dank aan Geert Vissers, die heel alert de fiets terzijde gooide om deze optocht te filmen! Geert is ons helaas op 14 januari 2019 ontvallen....

Geert R.I.P. We gaan je enorm missen !!

"111" that's the number !

Mijn groene Dart is van bouwjaar 1962 en de Barn Find rechts is van bouwjaar 1961. Respectievelijk dus 55 en 56 jaar oud en dat maakt samen het mooie getal 111. De Barn Find is sinds eind oktober weer terug in Breugel. Nadat de body eerst helemaal was kaal geschuurd, zijn door Ab Hulsbergen en Ab Hennekes de 2 grote schades (gaten rechtsachter in het spatbord en bovenaan de rechter B-stijl)  en alle overige oneffenheden in het polyester beet gepakt; was nog een hele klus! Nu moet een plaatwerker de puntjes op de i gaan zetten en daarna kan er gespoten worden. We gaan op zoek naar de juiste vakmensen voor deze belangrijke klus!  Joep Osendarp, initiator.

Oldtimertreffen - Berghausen (D) / zondag 15 oktober 2017.

Trevor Kemp stuurde bijgaande foto in van z'n beide klassiekers, genomen tijdens het Oldtimertreffen op 15/10 in Berghausen (D). Georganiseerd door de Oldtimerfreunde Pfinztal. Een leuke enthousiaste herenclub die iedere maand bijeen komt om lekker over de klassieker hobby te bomen. Zo af en toe wordt er ook een regionaal 'Treffen' georganiseerd met dit keer een opkomst van zo'n 30 auto's, motoren en tractors. Oudste voertuig was een Mathis Tourer uit 1925. Een andere opvallende deelnemer aan het evenement was de Daimler Dart / SP250; daar waren die Männer het snel over eens...

JDCH - Herfsttinten Toertocht (HTTT) / zondag 15 oktober 2017.

Ter afsluiting van het (toertochten-)seizoen had Regio Oost een prachtige rit uitgezet in het midden van het land. Hoeveel 'mazzel' met het weer moet je hebben zo midden oktober? Een strak blauwe lucht en 24º betekent dus de kap eraf & genieten! Start- & eindpunt van de rit was bij Restaurant Soesterduinen te Soest. Ontvangst met koffie en appelgebak. Volgens de organisatie hadden zich wel 76 (!) équipes voor deze toertocht ingeschreven. Veel E-types en XK's, strakkke MKII's en XJ's, een gloednieuwe F-type  en opvallend veel Jaguars van jongere bouwjaren. Binnen dit gezelschap slechts één Daimler Dart / SP250; die van ons dus! Ook weer leuke mensen ontmoet. De HTTT-route voerde door Soest, Huis ter Heide, Bilthoven, Doorn, Den Dolder (R.I.P. Anne!) & de Lage Vuursche / kasteel Drakesteyn (Hallo Beatrix!). Lunch-adres was Restaurant Brocante te Doorn met lekkere sandwiches met o.a. zalm en franse kaas. Ter afsluiting van de tocht een lekker glaasje & bitterballen bij ook weer Soesterduinen te Soest. Top rit. Top weer. Top georganiseerd! De complimenten aan Peter Ruifrok & het Team van de JDCH - Regio Oost!

Best of British / zondag 24 september 2017.

Zondag de 24e september hebben de 'Brothers in Crime' nog even een bezoek gebracht aan het Festival (?) Best of British bij Classic Park te Boxtel. Zo'n 60 Britse klassiekers & eigenaren gingen - net als wij - gratis op de foto. Daarna een beetje rondlopen, auto's kijken en met enthousiaste eigenaren over auto's praten. De Triumph Club Holland was met een zware delegatie aanwezig en ook de (British ?) Cobra Club stond er een uurtje met zo'n 6 auto's. Maar na zo'n 2 uurtjes heb je het - mede door de wat matige opkomst van Britse klassiekers - wel gezien! Heb toch wel sterk de indruk dat Classic Park veel harder aan deze kar moet gaan trekken en er veel meer publictiteit / inspanning aan moet gaan geven, wil dit Festival niet een vroegtijdige dood gaan sterven... Wij hebben er met het SP250 Register Holland in 2016 onze eerste Dutch SP250 Rally gehouden met zo'n 11 auto's, vlaggen en Clubstand/-tent, maar er zat - ondanks de online contacten / reservering - een persoonlijke uitnodiging voor dit jaar helaas niet in. En dat zal voor vele andere bezoekers & autoclubs die eerder online hun toegangskaarten hebben geregeld ook wel gelden. Toch gewoon een kwestie van een database aanleggen, denk ik zo. We blijven hopen!

JDCH-Lustrumdag / zondag 26 augustus 2017.

Het 40 Jarige Jubileum van de JDCH (Jaguar Daimler Club Holland) werd bij Classic Park te Boxtel groots gevierd. Een gigantische opkomst van maar liefst 1.100 bezoekers/deelnemers en zo'n 500 auto's. Prachtig weer en een gezellige ambiance! We waren met onze Daimler Dart / SP250 uitgenodigd deel te nemen aan het Concours d'Elégance en binnen de zgn. Tijdlijn - overzicht van de geproduceerde Jaguar & Daimler modellen - opgesteld als nummer 31. Een aparte verschijning tussen de totaal 46 deelnemende Jaguars & Daimlers. Natuurlijk ook het SP250 Register Holland goed onder de aandacht gebracht! Je weet immers maar nooit wie* & wat daar allemaal rondloopt. Daags van te voren de auto netjes gewassen & in de wax gezet (de wielen eraf en van binnen en van buiten gecleaned & gepoetst) en ook al het chroomwerk tot superglans bewerkt. Helaas geen prijs...  Tja, de auto blijft - ook binnen de JDCH - een buiten-beentje. Aan de presentatie heeft het niet gelegen en ach, de auto kan er na al dat poetsen ook weer een tijdje tegen.

 

* ik vond aan het eind van de dag wél een visitekaartje van een collega Dart-owner onder m'n ruitenwisser en die heeft me op 30/08 de    bij ons ontbrekende gegevens van z'n auto doorgemaild. Zo zie je maar hoe het kan lopen. Top! Nu dus nog 3 kentekens te gaan!

 

Annual Dutch SP250 Rally / zondag 13/08/17.

Zondag 13/8 stond de 2017-editie van de Dutch SP250 Rally gepland en dit jaar was het eigenlijk meer een Tour! Een mooie rit door de Brabantse Meierij & De Kempen, welke gebaseerd was - u raadt het al - op de rit van het Rondje Rooi dd 2 juli j.l.  Begin en eindpunt van die rit hebben we gewijzigd naar Brasserie / Restaurant 't Boshuys, gelegen midden in de Sonse bossen. We hadden een mooie opkomst met 9 wagens en ook de weergoden waren ons redelijk gunstig gezind. Vlakbij ons lunchadres Restaurant Smaeckvol te Vessem brak er een leuke bui los en konden we net op tijd de kappen sluiten en gaan lunchen; na de lunch scheen de zon weer flauwtjes en konden de kappen weer open. Mooie dag met een heleboel enthousiaste eige-

naren met ieder z'n eigen verhaal omtrent z'n Dart / SP250. Dankzij onze sponsor Scheeffer - Assurantiën / Deventer konden we zelfs prachtige rally-schildjes voor deze tocht laten maken. We kijken al weer uit naar de 2018-editie!

Oldtimer-rit 'Rondje Rooi' / zondag 2 juli 2017.

We hadden onze BRG - Daimler Dart / SP250 ingeschreven voor de Oldtimer-rit 'Rondje Rooi' op zondag 2 juli. Samen met zo'n 135 andere klassiekers (van 30 jaar en ouder) stonden we aan de start van alweer de 15e editie! Een leuke tocht door de Brabantse Meierij & de Kempen. Het weer was net als in de rest van het land niet op onze hand. Miezer en ook buien; de kap bleef dus maar dicht - jammer! Vol goede moed gestart om 10.30 uur en na een 2-tal eerste motorische haperingen toch nog op het lunch-adres aangekomen. Vlak na de lunch ging het echter helemaal mis. De AR-79-44 gaf er de brui aan. Naar nu blijkt een los contactje van de benzinepomp. Het tweede deel van de tocht hebben we dus helaas niet kunnen rijden, maar we hebben gelukkig nog wel de foto die 's ochtends gemaakt werd. En... de route natuurlijk; die gaan we eerdaags alsnog rijden!

Concours d'Elégance Paleis Het Loo (1 & 2 juli 2017).

Net als vorig jaar waren de weersomstandigheden niet je dát. Evenementen kan je voor begin juli beter niet plannen... Op zaterdag hebben we de AR-79-44 en de EE-00-58 en onze SP250 Register - Clubvlag op het 'klassiekerveld' op de gevoelige plaat vastgelegd. De rode Dart van Ab Hennekes (AL-99-05) was 'ingehuurd' fotomodel op de stand van Meguiar's; gepoetst en wel stond ie (ze ?) daar mooi te wezen.

Cock Pleune was met z'n zojuist gerestaureerde SP met kenteken DZ-31-60 één van de deelnemers rond het thema "Sportscars of the sixties" en pakte zowaar de tweede prijs !! Naast de twee rozetten op z'n auto ontving ie ook nog een prachtige beker. In Engeland kreeg ie in juni j.l. tijdens het MG Festival ook nog de prijs "Best Car of the Day" en  ook weer een prachtig plastiek! Cock, van harte gefeliciteerd & die prijzenkast loopt op die manier leuk vol.

En zo waren er tijdens het Concours d'Elégance Paleis Het Loo 2017 toch weer 4 van onze Dartjes present.

Tribut an Carl Benz / Karlsruhe.

Ons Engelstalig lid Trevor Kemp is woonachtig in Karlsruhe (D) en daar werd op zondag 11 juni j.l. een Oldtimer-evenement georganiseerd onder de noemer "Tribut an Carl Benz". Zo'n 450 klassiekers van vóór 1973 gaven acte de présence en werden rondom het gigantische Schloss Karlsruhe (1715) opgesteld. Trevor heeft een paar mooie foto's van z'n Daimler Dart / SP250 gemaakt en aan ons ingezonden; aan de foto's te zien was het prachtig, zonnig weer.

Gespot in Monaco!

In het race-weekend van 28 mei j.l. werd deze Daimler SP250 gespot in de straten van Monaco! Je komt die auto's ook op de belangrijke evenementen toch gewoon 'in het wild' tegen. Deze is gespoten in de kleur opalescent grey en voor- zien van zgn. catwhiskers. Bouwjaar: onbekend; die whiskers werden in principe alleen op de A.Specs gemonteerd, maar er zijn eigenaren die daar om de 'looks' gewoon de hand mee lichten... Wél een hele knappe!

(met dank aan een van onze correspondenten, ook wel 'broerlief' Rolf genaamd!)

British Cars & Lifestyle / 18 & 19 Maart - Rosmalen.

Op uitnodiging van de JDCH ( Jaguar Daimler Club Holland ) heeft Ab Hennekes met z'n knalrode Daimler Dart / SP250 deelgenomen aan deze beurs. Ter opluistering van het 40 Jarig Jubileum wilde de JDCH een toch wel heel aparte  auto als  'eye-catcher' op hun stand. Tja, en dan valt de keuze gewoon op zo'n unieke Daimler Dart / SP250, want die zie je tenslotte niet iedere dag! De auto was inderdaad dé blikvanger in de stand en Ab kreeg heel wat complimenten te verwerken; was ie 'trots'? Uhhh... ja! De Engelse bobby wilde overigens ook nog even op de foto met dé auto waarmee zijn UK-collega's in de zestiger jaren de zgn. café-racers wél te pakken kregen...

En ach, we zijn alle twee ook maar meteen lid van de JDCH geworden; die jongens ook weer blij.

Dutch SP250 Rally 2016.

Als 'members' van de DLOC - Dutch Branch hadden Joep Osendarp en Ab Hennekes begin februari het plan opgevat om in navolging van de Daimler SP250 Owners' Club / UK - ook hier in Nederland een keer een gezamenlijke SP- meeting te organiseren. Na een mailtje aan de diverse eigenaren bleek dat er voldoende belangstelling was. En dus werd de eerste Dutch SP250 Rally gehouden op 28 augustus j.l. bij Classic Park / Boxtel. Opkomst bleef met een totaal van 11 auto's op 65% van de eerder aangemelde 17 auto's hangen; voorwaar toch geen slecht resultaat. Volgend jaar organiseren we weer een meeting, want de div. deelnemers vonden het een gezellig & leuk 'samenzijn' en dus voor herhaling vatbaar! Met dank aan Rolf Osendarp en onze "huis-fotografe" Annemieke Dekkers; beiden hebben prachtige sfeerplaten van onze eerste Dutch SP250 Rally gemaakt.

Concours d'Elégance Paleis Het Loo (2 & 3 juli 2016).

De weersomstandigheden waren niet je dát en dus bleef de opkomst voor beide dagen beperkt tot slechts 5 Dartjes... Op het 'klassiekerveld' hebben we op zaterdag 3 auto's & onze SP250 Register - Clubvlag op de gevoelige plaat vastgelegd. Ab Hennekes was met z'n zojuist gerestaureerde SP (nummer 7 in de range !) met kenteken DZ-12-46 één van de deelnemers rond het thema "Sportscars of the sixties" en de fotograaf van de organisatie heeft ook van zijn auto prachtige platen geschoten.

B.A.D.   Britse Automobiel Dagen / Sint Oedenrode (2015).
De onder DLOC - DB vlag georganiseerde deelname aan dit evenement was eigenlijk dé opstap voor het organiseren van een eígen Dutch SP250 Day. Van alle aangeschreven leden hadden zich maar liefst 7 (!) van de 10 Daimlers Dart / SP250 aangemeld; van de overige typen (V8 Saloons, Conquests, Empressen, DS-420's, etc.) hebben we niets gezien of gehoord. Heel jammer! De dag zelf was er in ieder geval niet minder om. Leuk evenement en een prachtige 'zonnige' toerrit. Kijk maar op: http://tvmeierij.nl/videos/9023584/laatste-britse-automobieldagen-voor-peter-van-de-kerkhof

BAD 19
BAD 19
BAD 2
BAD 2
BAD 16
BAD 16
BAD 15
BAD 15
BAD 13
BAD 13
BAD 12
BAD 12
BAD 11
BAD 11
BAD 10
BAD 10
BAD 9
BAD 9